Tips om de tuin lenteklaar te maken

Wil je je tuin opfrissen en een nieuwe uitstraling geven? Als trotse tuineigenaar of enthousiaste tuinliefhebber is het essentieel om de juiste gereedschappen en apparatuur te hebben om je tuin tot bloei te laten komen. Of je nu een ervaren hovenier bent of net begint, met de juiste tips wordt tuinieren een fluitje van een cent.

 

Opruimen van snoeiafval

Voordat je aan de slag gaat met tuinieren, is het belangrijk om overtollig groenafval op te ruimen. Heb je overtollig groenafval, zoals takken en struiken die plaats moeten maken? Huur een kettingzaag om de klus te klaren en een versnipperaar om het afval ter plekke te verwerken tot bodembedekking. Voor het verwijderen van boomwortels kun je een stobbenfrees huren, waarmee je de boom van binnenuit kunt verwijderen. Voor al het groenafval opruimen zou een groenafvalcontainer gehuurd kunnen worden. Zo is het opruimen van de tuin een stuk sneller en gemakkelijker. 

 

Aanleggen van een nieuw terras

Wil je je tuin een complete makeover geven door een nieuw terras aan te leggen? Begin met het graven van de benodigde ruimte met behulp van een minigraafmachine. Voor het bouwen van een stevige schutting, huur een zaagtafel om de planken op maat te zagen en een nagelapparaat om ze stevig vast te nagelen. Vergeet niet om de palen van je schutting goed te verankeren met een palenrammer.

 

Zelf je tuin aanleggen

Wil je je tuin helemaal opnieuw inrichten? Huur een tuinfrees om de grond om te woelen en te beluchten voor een gezonde bodem. Gebruik een tuinwals om de grond egaal te maken voordat je de tegels legt. Voor het onderhouden van je gazon, huur een gazonbeluchter om de grond te beluchten en een heggenschaar om je heg mooi te trimmen.

 

Met deze huurtips en inspiratie ben je helemaal klaar om je tuin een nieuwe look te geven en te genieten van een prachtige buitenruimte. Laat het tuinieren maar beginnen!

 

https://www.huren.nl/p1137/tuinafval-groenafval-container

Over de auteur

Scroll naar boven