Raambekleding voor ieder raamtype

Als je op zoek bent naar een nieuw koop- of huurhuis, dan valt bij het binnenlopen vaak als eerste op hoeveel lichtinval er is. Schijnt de zon fel naar binnen, zijn er veel ramen, kunnen de ramen open, is er veel natuurlijk licht? Als je na bezichtiging weer in je oude huis bent, dan denk je vaak terug aan hoe licht of donker het binnen was. 

Ramen met schuine zijde

Steeds meer huizen hebben ramen in de vorm van een trapezium. Super mooi, ramen tot de nok van het dak, maar wat ga je voor deze ramen met schuine zijde hangen? Zijn er mooie oplossingen voor schuine ramen? Zo ja, welke oplossingen zijn dit dan? Voor deze ramen heeft Marasol een aantal hele mooie maatwerkoplossingen. 

Jaloezieën met schuine zijde

In vele gevallen is het mogelijk om jaloezieën op maat te maken voor dit raamtype. Afhankelijk van de afmetingen en de schuine hoek kunnen er aluminium of houten jaloezieën worden gemaakt. Bij de aluminium variant kan dat in drie verschillende lamelbreedtes: 25, 35 en 50 millimeter. Bij de houten jaloezieën kan dat in lamellen van 50 millimeter. 

Er is een ruime keus aan lamelkleuren. Binnen de aluminium 25 millimeter variant zijn de meeste kleuren te kiezen. Zowel binnen de aluminium als de houten jaloezieën zijn de mat zwarte lamellen veruit het meest populair. Daarna volgen wit en antraciet grijs.

Kun je geld besparen door je schuine ramen zelf op te meten?

Ja dat kan zeker. Als je bij Marasol bestelt, dan krijg je duidelijke instructies over hoe en waar je moet meten. Omdat je ook een aantal controlematen moet opgeven, kan het niet misgaan. Er wordt geadviseerd met twee personen te meten en je maten altijd te controleren voordat je je bestelling plaatst. Je vult deze maten in op een inmeetformulier. Op basis van dit formulier maakt de fabrikant een tekening voor de productie. Deze tekening komt altijd nog eerst naar je terug zodat je nogmaals kunt controleren of je alles goed hebt gemeten.

Ook het ophangen van de jaloezieën kun je eenvoudig zelf doen. Door de montagehandleiding te volgen kan het bijna niet misgaan. Je plaatst de schaarsteunen tegen de muur, het kozijn of aan het plafond. Dan klik je zo de bovenbak van de jaloezieën erin. Het ophangen van jaloezieën met schuine zijde gaat op dezelfde manier als de standaard rechte jaloezieën.

Raambekleding op maat

Uiteraard is het ook mogelijk om voor andere raamtypes raamdecoratie op maat te laten maken. Door te kiezen voor raambekleding op maat weet je zeker dat het product perfect past. 

Marasol heeft een ruim assortiment aan verschillende soorten raambekleding. Rolgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën en verticale lamellen. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen en bevestigingsmogelijkheden.

Draaikiepramen

Ook voor draaikiepramen zijn  mooie maatwerk oplossingen verkrijgbaar. Zelfs voor draaikiepramen waar je niet in wil boren of schroeven. Zo heeft Marasol een mooie smartfit oplossing, waarbij plisségordijnen of aluminium jaloezieën in een smartfit frame worden geplaatst, dat met sterke magneten aan het kozijn wordt bevestigd. Hiermee kun je het raam ook op kiepstand zetten, zonder dat de raamdecoratie gaat hangen of loslaat.

Lichtkoepels

Ook voor plafondramen, lichstraten en – koepels zijn mooie oplossingen. Speciaal ontworpen plisségordijnen blijven ook in horizontale positie mooi op hun plek, zonder dat het doek doorzakt. Deze koepel plissés houden naast licht ook veel warmte tegen, waardoor je op warme dagen veel warmte buiten kunt houden en in de winter voorkomt dat warmte je huis verlaat via de ramen van de lichtstraat.

Online bestellen van raamdecoratie

Bij Marasol kun je veel raamdecoratie online via de webshop bestellen. Je kunt ook gratis online advies aanvragen. Anna kijkt graag met je mee naar de mogelijke oplossingen bij jouw ramen. Als je foto’s mailt ziet ze snel wat wel en niet mogelijk is. Ook kun je gratis samples aanvragen, deze worden binnen een werkdag naar je opgestuurd.

 

https://marasol.nl/speciaal-voor-schuine-ramen-trapeze-jaloezieen/

Over de auteur

Scroll naar boven